Ta en tripp till…Apoteket

– Miljöarbetare i världsklass

Överblivna mediciner och använda kanyler ska lämnas tillbaka till Apoteket. Och med tanke på att det finns 950 Apotek, och ytterligare 850 ombud, att välja på, borde det inte vara så jobbigt. Ändå orkar 27 procent av svenskarna inte traska iväg med sina mediciner. Skämmes. Å andra sidan lämnar resten av oss tillbaka över 1 000 ton överblivna mediciner per år.

Mediciner som lämnas tillbaka till Apoteket ska läggas i en genomskinlig påse. Har du ingen påse med dig så delas de ut gratis på Apoteket. Kanyler och sprutspetsar måste läggas in en särskild Safe-clip. Även den får du gratis på Apoteket. Anledningen är självklart att skapa en enklare och säkrare efterhantering.

Apotekets arbete med att samla in överblivna mediciner har lönat sig på flera sätt. Nyligen tilldelades Apoteket AB miljöpriset Recipharm International Environmental Award, med kommentaren: ”Apoteket driver ett miljöarbete som är i världsklass, det finns få andra exempel på företag och organisationer inom läkemedelsbranschen som lyckats lika bra”. Vi som lämnar in våra överblivna mediciner gratulerar – och klappar oss själva på axeln!

Bonusfakta:

När du kommer till Apoteket för att lämna in påsen med dina överblivna mediciner behöver du inte stå i kö, utan kan du gå direkt till kassan. Dessutom är det högst troligt att du får ett tack för hjälpen!

Nästa steg i kretsloppet:

Det som lämnas till Apoteket hanteras som:

medecinerMEDICINER
Länkar:

Här ligger Apoteket – Här hittar du närmaste Apotek

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår