Tävlingsupplägg och regler

Matsalskampen är en tävling för alla grundskolor (åk F-9) i vad vi kallar för SÖRAB-regionen. Där ingår kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna, som alla är delägare i avfallsbolaget SÖRAB.

 

Förutom ära och berömmelse som den bästa skolan på att äta upp maten i dessa nio kommuner, kan tre skolor vinna pengar till att göra något skoj med eleverna. Första pris är 20.000 kronor,  tvåan vinner 15.000 kronor och trean 10.000 kronor.

Innan tävlingsperioden startar kommer de skolor som deltar att få diverse informationsmaterial att sätta upp i matsalen och på andra platser. 

Vinster

Prispengarna ska gå till en kul aktivitet för samtliga elever på skolan. Ni hittar själva på vad som kan sporra just era elever. Låt fantasin flöda! Är det kanske en smaskig efterrätt till alla, en festdag i skolan, ett artistuppträdande!?

I anmälningsformuläret anger ni vad ni kommer göra för pengarna om ni vinner.

Personal i köket på den vinnande skolan kommer att belönas med biobiljetter för att visa vår uppskattning för deras engagemang.

Hur går det till?

Tävlingsperioden är 20 november - 1 december 2017. Vecka 48 är passande nog "Europa-minskar-avfallet-veckan", veckan då många europeiska länder har fokus på att avfallsmängderna ska minska.

 

Under tävlingsperioden väger ni hur mycket mat, alltså sådant som hade kunnat ätas upp, som slängs från tallrikarna i skolmatsalen och arbetar aktivt för att minska mängderna genom att engagera personal och elever.

 

Mängderna rapporteras in till SÖRAB varje vecka. Se vidare under Rapportering »

 

Under tävlingsperioden kan SÖRAB komma att göra oannonserade stickprovskontroller hos deltagande skolor för att se att vägningar och rapporteringar går till på rätt sätt. Upptäcks eventuella oegentligheter kan skolan komma att diskvalificeras.

Detta behöver ni ha tillgång till under tävlingen

  • Våg
  • Separata kärl för tallriksavskrap i matsalen (OBS! Glöm inte att dra av vikten för kärlet)
  • Dator för att redovisa vikter

Har du frågor?

Kontakta Camilla Pahlm på SÖRAB

0760-511 277 eller camilla.pahlm@sorab.se

Anmälan

Sker via anmälningsformuläret >>

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår