Sorteringsstation

Gör en egen sorteringsstation på skolan så blir det lätt att göra rätt!

Dessa kan se ut på många olika sätt, men det viktigaste är att de passar just behoven för er verksamhet. I samråd med entreprenören får ni bestämma hur ni vill att ert sorterade avfall ska hämtas upp. Om entreprenören ska hämta det i de mindre kärl ni placerat ut i skolan eller om ni själva samlar allt avfall på en central plats, till expempel ett sophus, där det hämtas.

För att eleverna lätt ska kunna sortera sitt avfall behövs mindre kärl placeras ut på de platser där avfallet oftast hanteras, till exempel kök, matsal eller korridor. Vanliga plastboxar fungerar utmärkt som lagring av återvinningsbart avfall. Välj genomskinliga lådor och sätt på tydliga etiketter så blir det ännu enklare att hålla ordning.

Om ni väljer att tömma de mindre kärlen själva, i till exempel ett sophus, är det viktigt att de större tunnorna är märkta med samma etikett som det mindre kärlen. Detta för att ingen förväxling ska uppstå.

Vad för slags sorteringskärl ska användas?

Det finns en mängd leverantörer av smarta sorteringslösningar och snygga källsorteringsmöbler. Vi rekommenderar därför att ni gör en sökning på internet för att se om ni hittar något som passar i just er skola. Sök på t. ex. "Källsorteringsmöbel". NI kan även föra en dialog med den entreprenör som hämtar avfall på skolan idag eller lägga ut en offertförfrågan på www.recycla.se.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår